Türkiye'nin farklı illerinden yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlayan Enginar Festivali yerel esnaf ve üreticinin yüzünü güldürdü.

10. kez düzenlenen festival, Urla'ya Türkiye'nin farklı illerinden yüzbinlerce ziyaretçi çekmeyi başardı. Bu durum, ilçedeki konaklama, yeme-içme ve alışveriş gibi sektörlerin canlanmasına katkıda bulundu. Festival kapsamında kurulan 450 stantta enginarın farklı lezzetleri ve Urla'ya özgü yöresel ürünler ziyaretçilere sunuldu. Bu sayede Urla mutfağı ve yöresel ürünleri geniş kitlelere tanıtıldı.

Urla Marka Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Festivalle ilgili değerlendirme yapan Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan, festival boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtti. Başkan Balkan, festivalde üreticinin, esnafın ve vatandaşların mutlu olduğunu dile getirerek, önümüzdeki senelerde festivalin kalitesini ve kapsamını arttırarak ilerleme kaydedeceklerinin altını çizdi.

Selçuk Balkan, “Üç günlük festivalimizin sonuna geldik. Üreticinin ürünlerini doğrudan tüketici ile buluşturduğu, yoğun katılımda esnafımızın ve vatandaşımızın mutlu olduğu bir festivali geride bıraktık. İlçemiz, gastronomi turizminde marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Gelişen ve büyüyen ilçemizde üreticimizi ve esnafımızı korumak zorundayız. Hem kültür zenginliğimizi uluslararası boyuta taşıyacak hem üreticimizi ve esnafımızı koruyacağız. Sadece bir festival yapmadık. Tarihiyle, sanatıyla ve kültürüyle ilçemizi tanıttık. Bunu yaparken de üreticimizi ve esnafımızı kalkındırdık. Tarım arazilerimizi korumak, sürdürülebilir kırsal kalkınma politikaları geliştirip, pazar payımızı büyütmek en büyük hedeflerimizden biri" diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi/İzmir Olay
 

Editör: Erdoğan Kan