Tarhana çorbası kim ne derse desin en sevilen çorbalardan biridir. Birçok kişi tarhana çorbasının besleyici değeri olmadığını iddia ediyor. Hatta bazı diyetisyenler bu nedenle tarhana çorbasını bebeklere ve hastalara önermiyorlar. Oysa tarhana çorbası kültürümüzün eşsiz lezzetlerinden biridir.
İzmir'de de tarhana çorbası çokça tüketilir. Peki İzmir'de tarhana çorbası nasıl pişirilir?
İşte herkesin bilmesi gereken İzmir usulü Tarhana çorbası tarifi
TARHANA ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
3 yemek kaşığı toz Tarhana
Bir çorba kaşığı salça
Bir çorba kaşığı tereyağı
Bir çay kaşığı nane
Tuz
Kırmızı biber
TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Bir çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin.
Bir çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.
5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.
Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Bir çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.
ÜZERİNE KAŞAR PEYNİRİ SERPİŞTİRİN
Pişirdiğiniz tarhana çorbasını servis ederken bölüştürdüğünüz kaselerin üzerine rendelemiş olduğunuz kaşar peynirinden serpiştirin. Kaşar peyniri eridikten sonra pişirdiğiniz tarhana çorbası çok daha lezzetli olacak. Tarhana çorbasının yanına yakışacak en iyi lezzetler ise ''Pilav ve Turşu'' olacaktır.