İzmirlilerin geleneksel lezzetlerinden biri olan mücver, son dönemde popülerliğini arttırmış ve birçok kişi tarafından tercih edilen bir tarif haline gelmiştir. Ülke genelinde birçok lüks restoran bile menüsüne bu tarifi eklemiş durumda. Özellikle sağlıklı beslenmeye önem verenler için yağ çekmeyen mücver tarifi oldukça ilgi çekiyor.

Bu lezzetli tarifin nasıl yapıldığını merak edenler için, yağ çekmeyen mücver tarifini sizlerle paylaşacağız. 
 

Yağ çekmeyen mücver tarifi ile geleneksel mücver tarifine göre daha hafif ve sağlıklı bir alternatif elde edebilirsiniz. Bu tarifi tadan birçok misafiriniz köfte yediğini sanıyor. Sözü fazla uzatmadan İzmir usulü mücver tarifinin detaylarını sizler için paylaşalım. İşte o tarif

NOW TV dizisi Kızıl Goncalar'da Demet Evgar sürprizi NOW TV dizisi Kızıl Goncalar'da Demet Evgar sürprizi

Kabak mücveri tarifi için vereceğimiz malzemeler 8 kişiliktir. Ortalama yarım saatte mücveri kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

  • 3 adet kabak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı un
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

KABAK MÜCVER TARİFİ NASIL YAPILIR?

  • Kabakların kabuklarını sıyırdıktan sonra, rendeliyoruz.
  • Rendelenmiş kabakların suyunu elimizle iyice sıkıyoruz.
  • Suyunu sıkıp süzdüğümüz kabakları derince bir kaba alıp, üzerine yumurtayı kırıyoruz.
  • Kuru soğanları rondoda çekip kabaklara ilave ediyoruz.
  • Sonra da kalan diğer malzemeleri ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  • Kıvamlı bir hamur haline gelen karışımı hiç bekletmeden kaşık yardımıyla kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Kızaran mücverlerin fazla yağını çekmek için havlı kağıt üzerine koyup bir süre bekletiyoruz. Daha sonra servis edebilirsiniz.

Kaynak: Mynet.com

Editör: Sadık Şimşek